Voorbereiding

 

Wanneer u een woning verhuurt of gaat verhuren is het belangrijk om te weten dat alle kansen benut zijn en alle mogelijke gevaren zijn gezien en ondervangen.
Omdat een goed begin het halve werk is.
Kijkt DRMG altijd met u naar de volgende punten:

Woning waardering Stelsel (WWS)

Wanneer u een woning wilt verhuren is het belangrijk om een correcte huurprijs vast te stellen en te weten of uw woning verhuurd mag worden aan iedere geïnteresseerde huurder.
In Nederland worden zelfstandige woonruimten gewaardeerd middels het WWS.
Dit systeem is beter bekend als het puntensysteem.
Dit systeem richt zich op; het woonoppervlak, de voorzieningen, het afwerkingniveau en de energie-prestatie van uw woning. Aan de hand van het aantal behaalde punten kan worden afgeleid of een huisvestingvergunning verplicht is en ook of de kale huurprijs van uw woning gemaximaliseerd is.
DRMG kan voor u een WWS-telling maken en u eventueel adviseren over hoe het behaalde aantal punten zouden kunnen worden verhoogd.

Huisvestingsvergunning

Het is mogelijk dat op basis van de WWS-telling de woning alleen verhuurd mag worden wanneer er een huisvestingsvergunning is. Omdat veel gemeenten hier erg streng op controleren is het van groot belang in deze gevallen geen fouten te maken. DRMG heeft ervaring met deze categorie huurwoningen en kan u ondersteunen in het verkrijgen van deze vergunning.

Administratie

Iedere woning heeft ook de nodige administratie, denk bijvoorbeeld aan verzekeringen en verbruikskosten. Wanneer uw woning wordt verhuurd  kan dit extra administratie met zich meebrengen. Vaak is het zo dat de VVE en de verzekering eisen dat verhuur van uw woning bij deze partijen wordt gemeld. DRMG kan al deze administratie uit uw handen nemen, zodat u zorgeloos kunt verhuren.

Veiligheid

Wanneer uw woning wordt verhuurd is het van groot belang dat deze veilig is voor de huurders.
Ook voor uzelf is het beter om de woning in de best mogelijke staat te hebben. Dit voorkomt eventuele klachten van de huurder en vaak is tijdig onderhouden goedkoper dan herstellen.
Voorkomen is immers beter dan blussen.
Met name beveiliging tegen inbraak en brand zijn van groot belang. Een inbraak geeft naast materiële schade ook een erg onveilig gevoel. Vaak gaat het om gelegenheidsinbrekers die meestal meer schade veroorzaken dan dat ze aan spullen wegnemen.
Dit type inbreker kan meestal door simpele voorzieningen te treffen ontmoedigd worden.
Door bijvoorbeeld rookmelders te instaleren wordt niet alleen een veilig gevoel gecreëerd maar kan ook veel ellende worden bespaard.

Inventarislijst

Wanneer iemand anders uw spullen gebruikt is er altijd een risico dat er iets mis gaat,
een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Om te voorkomen dat u na de huurperiode hier een geschil over krijgt met de huurder is het belangrijk om goed te starten. DRMG helpt u hierbij door een gedetailleerde inventarislijst op te stellen en foto’s te maken van de staat van de woning.
Op deze manier voorkomt u achteraf discussies en is er nooit onduidelijkheid over eventuele schade aan of vermissing van uw eigendommen.

Schoonmaak woning

Tenslotte is een grondige schoonmaak de laatste stap in een goede en frisse start van een nieuwe huurperiode. Ook deze stap voorkomt irritatie en discussies achteraf.
U mag immers verwachten dat de huurder de woning na de huurperiode weer net zo achterlaat als hij hem aantrof in het begin.

Home Beheer Verhuren Huren Contact

Your

Professional Partner

in real-estate